MoravoSeed Ředkvička celoroční VIOLA

Novinka
Neohodnoceno
19 Kč
Skladem

- odrůda určená především pro celoroční polní pěstování

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ředkvička celoroční VIOLA ( Raphanus sativus L. )

Bulvička je kulovitá, jasně fialová, velká, s bílou jemnou dužinou. Je značně odolná proti vybíhání do květu i při letním pěstování. Vegetační doba od výsevu je 35-38 dní.

Ředkvičky jsou cenným zdrojem minerálních látek, zejména draslíku, fosforu, síry, hořčíku, vápníku a železa. Bulvičky obsahují 7% sacharidů, množství bílkovin a vitamín C (kyselinu askorbovou), kyselinu listovou, karotenoidy a vitamíny řady B. Jsou také dobrým zdrojem vlákniny (1,5 - 2 g), která pozitivně podporuje střevní peristaltiku. Hořčičné oleje a silice ulevují od infekcí zažívacího traktu, desinfikují také dutinu ústní a nosohltan, kde napomáhají při rozpouštění hlenu a usnadňují odkašlávání. Ředkvičky také snižují riziko tvorby kamenů žlučových a močových cest. Pro vyšší obsah draslíku působí mírně močopudně.

Ředkvička je kořenová zelenina botanicky klasifikovaná jako varieta ředkev setá letní. Vyžaduje lehčí, kypré a humusem bohaté půdy s dostatkem pohotových živin a pravidelným zásobováním vodou. Nepravidelná závlaha zvyšuje "ostrost" chuti. Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě zbarvený. Barva se pohybuje od bílé až k červeným nebo fialově zabarveným. Existují i odrůdy červenobílé nebo žluté kulaté a bílé protáhlé. Dužnina bílá, u červených ředkviček někdy s nádechem do růžova, u starších kusů se skelným nádechem. Chuť ředkvičky je pálivá díky siřičitým silicím, někdy vodová - závisí obecně na zálivce a počasí během vegetace. Pálivost ředkviček lze zmírnit jejich namočením do studené vody či posolením při konzumaci.

Vegetační doba je 31 - 35 dní od výsevu do sklizně.

Přehled doby výsevu a sklizně:

• výsev na záhon - III. - VIII.

• do sponu - 15 x 3 cm

• sklizeň - IV. - X.

Postup při skladování ředkvičky:

Ředkvičky je možné skladovat při teplotách 0 - 2°C a relativní vzdušné vlhkosti 90 - 95%.

Balení: 5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: